Friday, September 05, 2008

Het Flevopark Festival - The Making Of



Click to play QT
Click to play Flash
Click to play WMV

Zeeburg is een snel groeiend, dynamisch, veelzijdig en divers stadsdeel van Amsterdam. In de laatste jaren is Het Oostelijke Havengebied herontwikkeld en is het nieuwe eiland Ijburg gebouwd. Dit zijn nieuwe, welvarende en moderne wijken van Zeeburg en vormen een scherpe tegenstelling met de oudste wijk van het stadsdeel, de Indische Buurt.
De Indische Buurt heeft een zeer diverse bevolkingsamenstelling en biedt onderdak aan meer allochtonen dan autochtonen en deelt dan ook samen met de aangrenzende Transvaalbuurt en Oosterparkbuurt veel van de sociaal maatschappelijke problemen die een dergelijke demografie met zich meebrengt.

Na 2001 ontstond vanuit de buurt initiatieven om de cohesie van een buurt met zo veel diversiteit te verbeteren. In 2008 is een daarvan uitgemond in Het Flevopark Festival. De Stichting Indische Buurt Wereldwijk en een leger aan vrijwilligers hebben vanaf begin dit jaar koortsachtig samengewerkt om het feest te bouwen, voor de buurt en voor de stad. Hier maak ik een documentaire over " Het Flevopark Festival - The Making Of ". Verwacht eind 2008. Het is dus nog in de maak - maar hier is alvast een trailer.

Ron Langdon

No comments: