Primarily a frivolous, in depth analysis of Dutch culture in all it's mysterious facets? - with something completely different or functional now and again!
Het Levend Schaakspel van Musapha Eljamouni (Schaakschool Zeeburg) en Simone Hoogervorst (Serafijn) heeft terecht 1e prijs gewonnen voor het mooiste gepresenteerde initiatief op het Samen Indische Buurtfestival op 16 mei jl. Met heel veel inzet en bijzonder veel creativitiet hebben ze een onvergetelijk visuele spektakel gemaakt. Het was een van de hoogtepunten van een mooie dag. Is dit niet een goede voorbeeld van community art? Kijk naar de video - de beelden spreken voor zich.
Op zaterdag 16 mei heeft onze festival plaatsgevonden. Het was meer dan een groot succes vanwege de enorme inzet van alle betrokkenen. Dit is een korte sfeerimpressie van een indrukwekkende dag - met een hele grote dank aan iedereen die heeft meegewerkt. YEZWECAN!! (meer clips binnenkort)
Op zaterdag 16 mei 2009 worden de Timorplein en de Sumatrastraat in Amsterdam omgetoverd tot een bruisend festivalterrein ten behoeve van het Samen Indische Buurtfestival. Er komen een culturele markt met presentaties van buurtprojecten, een podium met buurttalent, een kinderdorp met alles erop en eraan, een levend schaakspel en 's avonds een openluchtbioscoop - hapjes, drankjes en veel gezelligheid. Iedereen is welkom. Kijk naar de clip. Kijk voor meer informatie op www.samenibfestival.nl
Het eerste Timotplein Buurtconcert heeft plaatsgevonden op zaterdag 24 januari j.l. in Studio K. Vele muzikale talenten uit de Indische Buurt en Zeeburg hebben wereldmuziek uit alle windstreken ten gehore gebracht voor een zeer enthousiaste zaal. Er is gedanst en geluisterd naar muziek uit Marokko, Turkije, Chili, Nederland en Suriname slechts enkele van de culturen die ons buurt rijk is. Het Buurtconcert is een idee van Emine Igdi, lid van het denktank sociale cohesie Zeeburg. Tijdens het concert heeft zij aan Jos Zandvliet de MC uitgelegd hoe het idee tot stand is gekomen en wat zij ermee beoogd. Behalve muziek en dans was er ook gelegenheid buurtinitiatieven en projecten te promoten onder de concertgangers. Kortom het buurtconcert was een geslaagd evenement en zeker voor herhaling vatbaar. Behalve de vele vrijwilligers uit de buurt die aan de organisatie hebben meegeholpen werd het concert mede mogelijk genaakt door de Timorplein Community, Cybersoek en het Stadsdeel Zeeburg.
De problemen waarmee opgroeiende kinderen in de Indische Buurt, Amsterdam worden geconfronteerd zijn natuurlijk niet helemaal uniek. Al in 1981 heeft Willie Reale, een sociaal gemotiveerde acteur uit New York het 52nd Street Project opgericht. Door middel van een bijzonder manier van theater maken geeft hij de kinderen uit achterstandswijken de gelegenheid een kijkje te nemen buiten de harde wereld waarin ze leven.
Fanneke Verhallen uit de Indische Buurt is naar New York geweest een is zeer geïnspireerd geraakt door het 52nd Street concept. In de clip vertelt Fanneke over Studio52nd, haar Nederlands interpretatie van het Amerikaans concept.