Tuesday, February 10, 2009

YezWeCan - Timorplein Buurtconcert - Emine Igdi


Click to play QT
Click to play wmv

Het eerste Timotplein Buurtconcert heeft plaatsgevonden op zaterdag 24 januari j.l. in Studio K. Vele muzikale talenten uit de Indische Buurt en Zeeburg hebben wereldmuziek uit alle windstreken ten gehore gebracht voor een zeer enthousiaste zaal. Er is gedanst en geluisterd naar muziek uit Marokko, Turkije, Chili, Nederland en Suriname slechts enkele van de culturen die ons buurt rijk is.
Het Buurtconcert is een idee van Emine Igdi, lid van het denktank sociale cohesie Zeeburg. Tijdens het concert heeft zij aan Jos Zandvliet de MC uitgelegd hoe het idee tot stand is gekomen en wat zij ermee beoogd.
Behalve muziek en dans was er ook gelegenheid buurtinitiatieven en projecten te promoten onder de concertgangers. Kortom het buurtconcert was een geslaagd evenement en zeker voor herhaling vatbaar.
Behalve de vele vrijwilligers uit de buurt die aan de organisatie hebben meegeholpen werd het concert mede mogelijk genaakt door de Timorplein Community, Cybersoek en het Stadsdeel Zeeburg.No comments: